Zháňate priestor pre váš biznis? Pouvažujte nad dielňami

Začínate podnikať a hľadáte správne miesto pre váš biznis? Povieme vám, prečo si zvoliť práve dielne, a aké sú ich najväčšie výhody.

Dielňa na všetko

Plánujete dielňu využiť ako sklad na stroje, materiál alebo ako výrobnú halu? Podľa jej využitia sa bude stavba dielne meniť. Pri jej návrhu sa buď zameriate na jej výšku, alebo naopak pôjdete viac do šírky alebo dĺžky.

Budem vám vadiť svetlo alebo radšej privítate prítmie?

Podľa toho si zvoľte svetlíky a zároveň veľkosť a umiestnenie okien. Tak isto pouvažujte nad veľkosťou a umiestnením dverí. Sami viete, či budete využívať veľké stroje alebo bude hala slúžiť len ľuďom.

Úpravy podľa vašich potrieb

Vytvorte si také podmienky, aké potrebujete pre váš obchod. Dielňa sa prispôsobí podľa toho, na čo ju potrebujete. Plánujete ju využiť ako sklad alebo na kancelárie?

Podľa využitia priestoru si halu môžete zatepliť extra izoláciou, aby ste vy aj vaši zamestnanci pracovali v príjemných podmienkach a ušetrili tak zároveň na vykurovaní.

Plánujete sa rozrásť?

Ak svoju firmu plánujete v budúcnosti rozšíriť, vhodné je zvoliť si na podnikanie dielňu. Práve tento typ stavania sa dá totiž zväčšiť podľa vášho želania. Rozšírte, predĺžte dielňu alebo pospájajte niekoľko menších dielní do jedného komplexu.

Čo keď budem meniť miesto

Ak plánujete neskôr vašu dielňu premiestniť, či už pre to, že budete meniť vaše pôsobisko alebo z finančných, či pracovných potrieb, odporúča sa postaviť dielňu na betónových blokoch. Práve tie vám zaručia ľahšie sťahovanie.

Rýchlosť šetrí čas

Čas sú peniaze. Ak práve romýšľate nad tým, aký materiál si zvoliť, oceľ je jeden z najlepších. Práve tento materiál vám umožní postaviť stavbu už za niekoľko týždňov či mesiacov, samozrejme, v priamej úmere s veľkosťou haly.

Pri stavbe sa využíva zväčša nákladné vozidlo so žeriavom. Rýchlosť tejto stavby ovplyvňuje aj fakt, že pri oceli je len minimálna práca so základmi dielne.